loader

Legislatia privind transportul deseurilor pe teritoriul Italiei

www.albonazionalegestoriambientali.it

Toti operatorii de transport care transporta deseurile prin Italia ca import, export sau doar transportare prin Italia, trebuie sa aiba autorizatie pentru transportul deseurilor, numit prescurtat „Albo”. Permisul se obtine de la Camera de Comert – sectiunea Gestionarea mediului „Albo gestori ambientali” din Italia.

Anunt important privind depunerea documentelor necesare pentru inregistrarea in categoria a sasea din 15 octombrie 2016

TOATE DOCUMENTELE MENTIONATE MAI JOS TREBUIE SA FIE MAI INTAI LEGALIZATE (APOSTILA) IAR APOI TRADUSE IN ITALIANA!!

In conformitate cu paragraful 3, art. 33,documenteleintocmite intr-o limba straina, trebuie sa fie traduse in limba italiana si autorizate de catre o misiune diplomatica sau de catre un oficiu consular competent sau semnate de catre un traducator autorizat.

Cum obtineti autorizatia pentru transportul deseurilor prin Italia?

Partenerul nostru Vega consult d.o.o. va poate oferi consultanta in procesul obtinerii autorizatiei de transport deseuri pe teritoriul Italiei .

Va rugam completati formularul si un reprezentant al echipei LKW Allianz va v-a contacta in scurt timp.

Legislatia privind transportul deseurilor pe teritoriul Danemarcei

Transportatorii de deseuri straini, brokerii, dealerii si colectorii trebuie sa fie inregistrati in Registrul national al deseurilor danez inainte de a putea lucra cu deseuri in Danemarca.

Mai jos regasiti persoana de contact din cadrul Agentia Daneza pentru Energie care va poate consulta in obtinerea autorizatiei de transport deseuri pe teritoriul statului Danemarca.

Legislatia privind transportul deseurilor pe teritoriul Germaniei

Incepand cu iunie 2012, toate companiile care colecteaza, transporta, tranzactioneaza deseuri sau sunt brokeri de deseuri trebuie sa se inregistreze la autoritatea competenta (§ 53 KrWG) inainte de a-si incepe activitatea.

 • Colectori de deseuri
  Persoanele sau companiile care colecteaza deseurile in mod profesional sau colecteaza deseuri in cadrul altor activitati comerciale.
 • Transport deseuri
  Persoane sau companii care transporta / transporta deseuri in mod profesional sau transporta / transporta deseuri in cadrul altor activitati comerciale.
 • Dealeri de deseuri
  Persoanele, societatile sau institutiile publice care sunt responsabile pentru achizitionarea si vanzarea deseurilor in mod profesional sau in cadrul altor activitati comerciale.
 • Brokeri de deseuri
  Persoanele, societatile sau institutiile publice care, in mod profesional sau in cadrul altor activitati comerciale, sunt responsabile de gestionarea deseurilor pentru terti.

Va rugam completati formularul si un reprezentant al echipei LKW Allianz va v-a contacta in scurt timp.

Legea Macron

Incepand cu data de 1 iulie 2016 firmele de transport care asigura transporturi internationale cu destinatia sau cu plecare din Franta precum si operatiunile de cabotaj pe teritoriul francez, indiferent de durata, sunt supuse regulilor de detasare. Aceste noi reguli de detasare aplicabile firmelor de transport international care intervin pe teritoriul Frantei sunt cunoscute sub denumirea de Legea Macron.

Toate operatiunile de transport pe teritoriul Frantei, transport intracomunitar, cabotaj, transport international, intra sub incidenta legii Macron. Exceptii: soferii independenti, tranzitul, intreprinderile industriale care angajeaza personal rulant sau navigant pentru a-si transporta productia.

Firmele de transport din Romania care opereaza pe teritoriul Frantei sunt deci deasemenea supuse acestor noi reguli.

Reprezentantul in Franta al firmei de transport din Romania trebuie sa fie in masura sa prezinte la solicitarea autoritatilor francize o serie de acte.

Pentru a primi o oferta pentru reprezentare in franta va rugam completati formularul de mai sus.

Linkuri utile pentru plata